Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spontaan concert in vertraagd vliegtuig

  •  
08-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
orkest_300.jpg
Eindelijk is vertraging ergens goed voor, orkest haalt na drie uur wachten de instrumenten tevoorschijn
Een groep musici van het beroemde Amerikaanse Philadelphia Orchestra op toernee door China belandde in een vliegtuig dat met drie uur lang stilstond op het luchthavenplatform in Beijing. Om er toch nog iets moois van te maken haalden vier leden hun instrumenten tevoorschijn en gaven voor hun medepassagiers een uitvoering van het laatste deel uit het strijkkwartet ‘het Amerikaanse’ (nr. 12 in F majeur, opus 96) van de componist Antonin Dvořák.
De Tsjechische componist Dvořák schreef het werk in 1893 tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten. De uitvoerenden zijn Juliette Kang, Daniel Han, beiden op viool Che-Hung Chen, altviool en Yumi Kendall, cello. Op de passagier die tijdens het unieke optreden gewoon gaat zitten bellen moet je maar niet letten.
De toernee door China is een herdenking van de optredens die het orkest veertig jaar geleden gaf tijdens het bezoek van president Nixon.
Mooi? Een ‘gewone’ uitvoering van het werk vind je hier.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.