19

Staat New York krijgt strengere wapenwetten

Gouverneur en senaat stemmen in met strengste wetten van de hele VS

In New York gelden binnenkort strengere wapenwetten. De gouverneur en de senaat van de staat New York stemden in met een verscherping van deze wetten. Voortaan gelden in New York de strengste wetten van de hele Verenigde Staten. Zo wordt het verbod op semi-automatische wapens uitgebreid en komt er strengere regelgeving om wapens weg te houden bij psychiatrische patiënten.

Het aangepaste beleid is een reactie op de schietpartij vorige maand op basisschool Sandy Hook in Newtown, een kleine stad in het noorden van de staat New York. Hoewel de State Assembly nog moet stemmen over de voorstellen, lijkt de nieuwe wetgeving al een feit: de Democraten bezitten in de raad een meerderheid en zullen naar verwachting voor de strengere wapenwetten stemmen.

De gouverneur van New York, Democraat Andrew Cuomo, wilde zo snel mogelijk besluitvorming. De eerste dag na het winterreces werden dan ook meteen spijkers met koppen geslagen. Cuomo:

We hebben geen volgende tragedie nodig om de problemen in het systeem aan te tonen. Genoeg mensen hebben hun leven verloren. Nu moeten we handelen.”

Met de uitgebreide wapenwetten kunnen onder meer wapens van wapenvergunninghouders met psychische stoornissen makkelijker geconfisqueerd worden.

New York Times: New York Has Gun Deal, With Focus on Mental Ills

Geef een reactie

Laatste reacties (19)