80

Staatsbosbeheer houdt rekening met ‘landschapsengelen’

Wie dacht dat ze alleen in IJsland rekening houden met kabouters, heeft het mis

Bij de herinrichting van een Drents bos houdt staatsbosbeheer rekening met ‘landschapsengelen’ en ‘natuurwezens’. Een groep van vijftien mensen die zich zorgen maken om de Strubben-Kniphorstbosch hebben zich verenigd in de werkgroep Energetische Harmonisatie en zijn in onderhandeling gegaan met Staatsbosbeheer.

De werkgroep heeft de bosbeheerders meegenomen op wichelroedetocht om te laten zien wat ‘het hart van het bos’ is. Bert Witvoet, districtshoofd Drents Loo en Aa: “Ze lieten ons met een wichelroede lopen. Of je daar nu in gelooft of niet, Het is frappant dat zo’n ding steeds op een bepaalde plaats uitslaat […] Ik ben niet iemand die denkt: alleen wat ik zie is waar. Ik sta open voor het idee dat er meer is. Op sommige plaatsen wil je je tent pertinent niet neerzetten. Daar is niets rationeels aan, je voelt gewoon dat die plek voor jou niet goed is. Ik denk dat die spirituele mensen over zulke gevoelens praten. Zij hebben er alleen meer dan ik.”

Staatsbosbeheer zegt het niet erg te vinden rekening te moeten houden met de spirituelen. “Aan fanatieke actievoerders hebben we veel meer werk dan aan spirituelen.” Eén van die spirituelen is Johanna Jansen. Jansen voert in Hardenberg een ‘bewustwordingspraktijk’. Tegenover de Trouw verklaart ze: “Ik kan de hartslag van de aarde voelen, ik maak contact met elfen- en kaboutervolken. Ik kijk dan welke informatie ik mag doorgeven.”

Marco Kooijinga, medewerker van de Dienst Landelijk Gebied zegt zelf geen poorten of energiewezens te zien, maar Johanna op haar woord te geloven.

Lees meer bij Trouw: Begrip voor de ziel van het bos

cc-foto: Stewart Leiwakabessy

Geef een reactie

Laatste reacties (80)