54

Staatssecretaris De Krom uitgejouwd op armoede manifestatie

Duizenden protesteren in Den Bosch tegen bezuinigingen op bijstand en sociale werkvoorzieningen

‘Armoede werkt niet’, was de leuze van duizenden demonstranten tegen armoede. Ze waren zaterdag in Den Bosch bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen de bezuinigingen op de bijstand en sociale werkvoorzieningen. De manifestatie was georganiseerd door de SP en de PvdA. Volgens de SP zijn zo’n 6500 mensen naar de Brabanthallen gekomen.


Job Cohen knalde er gelijk goed in door te roepen dat niet Rutte maar hij de ‘banenkampioen’ is.

Jullie weten hoe ik heet. Job. En jullie weten ook wat het in het Engels is. Job. En dat moet Mark Rutte gedacht hebben toen hij bij Obama op bezoek was. En wat riep hij daar? ‘Job Jobs jobs’. Typisch Mark Rutte. Om iets te zeggen wat niet klopt. Want wat doet dit kabinet. Bezuinigen op banen.”

Staatssecretaris De Krom wil een strengere bijstand. Niet alleen om te bezuinigen, maar ook om meer mensen aan het werk te helpen. In de Brabanthallen sprak hij de demonstranten toe, maar kwam er bijna niet doorheen door het boe-geroep.

We moeten ons concentreren op wat jullie wel kunnen. Er zijn kansen genoeg, als jullie die maar krijgen. Laat jullie niet bang maken”, sprak De Krom.

Met deze poging tot sussende woorden wakkerde hij de gemoederen alleen maar aan, waarna hij de woorden ‘asociaal’ op zich kreeg afgevuurd. SP-fractieleider Emile Roemer voegde daar later nog aan toe dat als het kabinet weigert te luisteren, zij de volgende keer met 100.000 man naar Den Haag komen.

Brabants Dagblad: ‘Protest tegen armoede zwelt aan’

Radio 1: Protest in Den Bosch tegen armoede
Steun de actievoerder tegen armoede: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (54)