Laatste update 10:58
30

Staatssecretaris Dekker wil Kijkwijzer voor overspelreclames

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) doet onderzoek naar reclames en de beoordeling van schadelijke boodschappen die ze zouden kunnen bevatten. Dit na verzoek van de SGP in de Eerste Kamer die zich al langer drukt maakt om de datingsite Second Love die vreemdgaan voor stellen adverteert en faciliteert. Dat meldt RTL woensdag.

De SGP lanceerde vorig jaar een campagne tegen vreemdgaan om de waarde van trouw in relaties aan te tonen. Het jaar daarvoor verloor SGP-jongeren een rechtszaak die aangespannen was tegen Second Love. De hoop is nu gevestigd op staatssecretaris Dekker die gaat onderzoeken of de Kijkwijzer voor films en televisieprogramma’s gebruikt kan worden voor reclame’s. De staatssecretaris zou een overleg bij de verantwoordelijke organisatie NICAM hebben.

Volgens Dekker zou het niet specifiek om Second Love gaan maar zijn dergelijke advertenties al onderwerp van gesprek in de Kamer. Het spontane onderzoek valt toevallig samen met de besprekingen over de nieuwe mediawet van de staatssecretaris. Die kan namelijk pas van kracht kan gaan als die steun krijgt van de SGP in de Eerste Kamer.

Een Kijkwijzer geeft aan of een programma of film gewelddadige of seksuele inhoud of grof taalgebruik bevat. Omroepen of bioscopen moeten hier dan rekening mee houden en films op een laat tijdstip uitzenden zodat kinderen ze niet zien. Ook kunnen ouders op die manier weten waar ze hun kinderen aan blootstellen.

cc foto: Gerard Stolk 

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (30)