Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staatssecretaris Martijn van Dam wordt NPO-bestuurder

  •  
04-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Kamer bespreekt begroting Economische Zaken

© 2015-12-02 10:17:43 DEN HAAG - Staatssecretaris Martijn van Dam tijdens het debat over de begroting van Economische Zaken in de Tweede Kamer. Van Dam neemt voor de eerste keer sinds zijn aant

Demissionair-staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam (PvdA) stapt per 1 september op. Hij zal dan toetreden tot de raad van bestuur van de NPO. Als de formatie van een nieuw kabinet dan nog loopt, zal hij desondanks het demissionaire kabinet verlaten. Dat is hij met premier Mark Rutte overeengekomen.
Zijn collega en partijgenoot Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft ook een nieuwe baan. Hij wordt directeur van ziekenhuisgroep Reinier Haga in Den Haag en omstreken. Van Rijn blijft voorlopig wel aan tot een volgend kabinet op het bordes staat. Pas daarna zal hij in dienst treden van het ziekenhuis. Het is zo goed als zeker dat de PvdA geen rol zal spelen in een volgend kabinet. Rutte heeft er geen bezwaar tegen dat Van Dam per 1 september al overstapt, en zegt het “leuk voor hem” te noemen.
Het kabinet is al bijna vier maanden demissionair. Omdat het al zo lang duurt, vindt ook de SP het wel te billijken dat Van Dam een andere weg inslaat.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.