100

Stagiair bij bank werkt zich letterlijk dood

Duitse student werkte drie dagen achtereen door bij Londense investeringsbank

Een 21-jarige Duitse stagiair bij de Bank of America Merrill Lynch in Londen is overleden nadat hij drie dagen achtereen had doorgewerkt met diensten tot 6 uur in de ochtend. Het fatale incident brengt de macho-cultuur in de Londense bankwereld opnieuw in opspraak.

De Britse krant The Independent spreekt na de dood van Moritz Erhardt van ‘slavernij in The City’, de benaming voor de financiële wijk van Londen. Erhardt, die naar eigen zeggen ‘zeer ambitieus’ was, naderde het einde van zijn zeven weken durende zomerstage. Hij werd dood aangetroffen in het complex waar hij met 300 andere studenten die stage lopen bij banken, woonde. Volgens sommige berichten zou hij zijn overleden aan een epileptische aanval. In de drie voorafgaande dagen had Erhadt tot zes uur in de ochtend doorgewerkt en in de laatste twee weken acht nachten doorgehaald. De investeringsbank waar hij werkte is berucht om de enorm lange werkdagen. De studenten gaan er in mee omdat ze kans hopen te maken op een van de riant betaalde banen.

De Standaard schrijft:

Jonge bankiers bij investeringsbanken in financiële centra als Londen, Hong Kong, Singapore en New York werken geregeld 80 tot 100 uur per week en moeten 24 uur per dag inzetbaar zijn. Er wordt nauwelijks onderscheid gemaakt tussen weekdag en weekend, en het is niet uitzonderlijk om tot twaalf uur ‘s nachts door te werken op zaterdagavond. 

Bank of America Merrill Lynch liet in een verklaring weten dat Erhardt populair was en enorm ijverig. Een woordvoerder van de bank zei dat hem een veelbelovende toekomst te wachten stond.

The Independent: Slavery in the City: Death of 21-year-old intern Moritz Erhardt at Merrill Lynch sparks furore over long hours and macho culture at banks

Geef een reactie

Laatste reacties (100)