Laatste update 10:52
5

Stakende scholieren lopen voorop bij Nederlandse klimaatmars

Het protest tegen het gebrekkige klimaatbeleid van het Kabinet-Rutte III wordt aangevoerd door de jongeren van Youth for Climate NL, daarom is het alleen maar passend dat zij ook voorop lopen bij de landelijke klimaatmars die zondag 10 maart gehouden zal worden in Amsterdam. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.

Ruim 50 maatschappelijke organisaties en politieke partijen hebben zich inmiddels bij het initiatief aangesloten, dat wordt georganiseerd door Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. De organisaties zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Ze roepen de regering op te kiezen voor échte oplossingen en een eerlijk klimaatbeleid. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. De organisatoren hopen dat jong en oud die dag samen de straat op zullen gaan om de regering tot actie te dwingen.

Voorafgaand aan het protest zullen Claudia de Breij en Typhoon een kort optreden geven, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC Heleen de Coninck geeft een minicollege over klimaatverandering. Dila Doğan (16) en Pieter Lossie (17), initiatiefnemers van de schoolstakingen, zullen de demonstranten toespreken. Zij worden vergezeld door klimaatstakers van het eerste uur Lilly Platt (10) uit Zeist en Jovanna van den Berg (wordt zondag 10 maart 13 jaar) uit Olst.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)