Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staking postbodes van start

  •  
16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Update: Op 25 en 26 november staken de postbodes weer ... Postbezorgers staken tegen plannen van TNT om 11.000 banen te schrappen
Door heel Nederland voeren postbezorgers vandaag actie tegen de geplande reorganisatie van TNT. De vakbonden verwachten ongeveer 7.000 stakers op het Malieveld in Den Haag. De postbezorgers maken zich zorgen over de reorganisatie van TNT, waarbij 11.000 banen zullen worden geschrapt waarvan 3.100 door middel van gedwongen ontslagen.
De bonden willen dat TNT het aantal gedwongen ontslagen terugdringt, maar TNT zegt dat de reorganisatie nodig is omdeed er minder post wordt verzonden. Bovendien heeft het bedrijf door de liberalisering van de postmarkt te maken met concurrentie van nieuwkomers als Sandd en Selekt Mail.
Ook willen de bonden dat de snelheid waarmee de reorganisatie wordt ingevoerd omlaag moet.
Update 14.40: Op 25 en 26 november volgt een landelijke staking van de postbodes, waarbij ze wederom al het werk neer zullen leggen.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.