Laatste update 15:37
14

Stalker vindt woonadres popster via weerspiegeling in haar oog

Een gewelddadige Japanse stalker is erin geslaagd om het woonadres van een zangeres te achterhalen door op een foto van de vrouw de reflectie in haar ogen te bestuderen. Dat melden Japanse media.

De 26-jarige Hibiki Sato zoomde in op een selfie die de 21-jarige vrouw online had gezet. Met behulp van Google Street View ontdekte hij vervolgens bij welk treinstation ze in de buurt woonde. Ook bestudeerde de geobsedeerde ‘fan’ de video’s die de zangeres op internet plaatste. Op zoek naar clous over de precieze etage waarop de vrouw woonde, keek hij daarbij naar de lichtinval en de manier waarop de gordijnen waren opgehangen.

Sato is inmiddels aangeklaagd voor een gewelddadig seksueel misdrijf tegen de zangeres. Begin september wachtte hij haar op bij het station bij haar huis en viel haar aan. Hij kon worden opgespoord omdat veiligheidscamera’s hem vastlegden.

De manier waarop de 26-jarige Japanner het adres van zijn slachtoffer vond, doet denken aan de wijze waarop de online speurders van Bellingcat informatie verzamelen over oorlogsmisdaden. Ook zij slagen er regelmatig in om vast te stellen waar foto’s of video’s zijn gemaakt. Tegenover de BBC verklaart Bellingcat-oprichter Eliot Higgins: “Zelfs de kleinste details kunnen veel informatie bevatten over waar een foto is genomen.”

Cc-foto: Sofie Zbořilová

Geef een reactie

Laatste reacties (14)