Laatste update 08 juli 2016, 00:37
6

Star Trek laat Captain Sulu uit de kast komen

Hikaru Sulu, het bekende personage uit Star Trek, komt in de nieuwe film uit de kast. Het is voor het eerst sinds in 1966 de serie begon, dat een van de hoofdpersonen openlijk homoseksueel is. Volgens acteur John Cho, die in de laatste films de rol van Sulu vertolkt, is het een eerbetoon aan zijn voorganger, George Takei.

Takei, in het echte leven homoseksueel, moest zijn geaardheid onder maatschappelijke druk nog verborgen houden in de begindagen van Star Trek waarin hij zelf de rol van Sulu vervulde. De inmiddels 79-jarige acteur is inmiddels al jaren getrouwd met een man. In de nieuwste film “Star Trek Beyond” wordt Sulu geportretteerd als vader van een dochter, die hij samen met zijn vriend opvoedt.

Cho zegt gelukkig te zijn met de manier waarop Star Trek het aanpakt: ‘Het is helemaal geen issue in de film. We maken er geen groot gedoe van, zoals het ook hoort. Ik hoop dat dit de richting is die we als mensheid opgaan, om geen politieke zaak te maken van iemands geaardheid en om er niet over te oordelen.’

Het is niet de eerste keer dat Star Trek een maatschappelijk statement maakt. In een aflevering uit 1968 kuste de witte Captain Kirk de zwarte Luitenant Uhura. Dat was de eerste interraciale kus op de Amerikaanse televisie ooit.

Bron: VRT
Cc-beeld: Ronald Woan

Geef een reactie

Laatste reacties (6)