Laatste update 22:11
36

Starbucks sluit 8000 vestigingen voor training, na racistische incidenten

Starbucks heeft aangekondigd meer dan 8000 vestigingen in de Verenigde Staten te zullen sluiten voor een dag, zodat medewerkers getraind kunnen worden om hun ‘raciale vooroordelen’ te vermijden. De stap volgt op twee racistische incidenten, waarbij zwarte bezoekers van de koffieketen gediscrimineerd werden.

Vorige week werden twee zwarte jongens gearresteerd in Philadelphia omdat ze op hun vriend zaten te wachten zonder iets te bestellen. Ze werden vooraf niet gewaarschuwd (hoewel een topman van het bedrijf dat in een eerste verklaring wel beweerde) en terwijl meerdere witte mensen exact hetzelfde deden, belde het personeel de politie die hen in de boeien sloeg. Getuige Melissa DePino filmde het incident en ging daarmee viraal. In een interview met Philadelphia Magazine legt ze uit dat de jongens werkelijk niets verkeerd deden, op geen enkel moment verhieven ze hun stem of vertoonden ze enige vorm van agressie, maar dat ze desalniettemin als criminelen werden behandeld:

Mensen zeggen dat er meer achter dit verhaal moet zitten. Dat is niet zo. Dit zou iemand die eruit ziet zoals ik nooit overkomen. Mensen geloven zwarte mensen niet wanneer ze zeggen dat dit soort dingen gebeuren. Het is zo. Ze willen de verzachtende omstandigheden weten. Die zijn er niet.

In dezelfde week weigerden medewerkers van een Starbucks-vestiging in Los Angeles een zwarte man toegang tot het toilet, terwijl een witte man wel gewoon van de faciliteiten gebruik mocht maken. Ook dat incident werd gefilmd.

Naar verwachting zullen ongeveer 170.000 mensen de anti-racismetraining volgen, die vanaf nu standaard zal worden gegeven aan nieuwe medewerkers.

Cc-foto: 100%`¥afe

Geef een reactie

Laatste reacties (36)