50

Statenlid SGP: ‘Ik heb geen pijn om brandende moskee’

Gereformeerd statenlid meent dat islam de wereld niets goeds heeft gebracht

Fractievoorzitter Eppie Klein van de SGP in de Provinciale Staten Gelderland heeft gezegd dat hij liever geen moskeeën ziet en dat de islam tot nu toe niets goeds heeft gebracht. “Ik heb geen pijn van een foto van een brandende moskee.”


Statenlid Klein deed zijn uitspraken op de radio bij Omroep Gelderland. Dat kwam hem op felle kritiek te staan. Vanmorgen heeft hij voor aanvang van de statenvergadering zijn excuses aangeboden voor wat hij heeft gezegd.

Fractievoorzitter Markink van de Gelderse VVD noemt de uitspraken van Klein kwetsend voor islamitische Statenleden. De fractievoorzitters van het CDA en PvdA zijn verbaasd over de uitspraken van Klein, maar vinden dat die vallen onder vrijheid van meningsuiting.

Klein doet een op zijn minst bijzonder ongelukkige uitspraak over moskeeën die in brand staan. In de radio-uitzending wordt hij geconfronteerd met een eerdere uitspraak hierover. Klein zegt vervolgens letterlijk:

Ik heb er geen pijn van dat een foto van een moskee die in brand staat op dat moment, naar het instituut van islamitische godsdienst, dat ie daar dan is.

Gevraagd naar positieve aspecten van de islam, antwoordt Klein in het radio-interview (hier te beluisteren):

Ik heb er nog niks goeds van gezien, dat is correct. (…) Tot en met vandaag kan ik niets goeds noemen dat de islamitische godsdienst heeft gebracht op deze aarde.

De Unie van de Marokkaanse Moslim Organisaties in Nederland keurt de uitspraken van Klein af, aldus Omroep Gelderland. Volgens de unie is het een illusie dat er geen moskees in Nederland moeten zijn. Waarschijnlijk deed SGP’er Klein de uitspraken uit frustratie, zegt woordvoerder Boujoufi.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)