Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Statenlid SP weg vanwege verplichte afdrachtsregel

  •  
23-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
veerle300.jpg
Statenlid Slegers spreekt van een archaïsche autoritaire partijelite ... Afdrachtsregel blijft voor hoofdpijn zorgen bij de SP
Het Brabantse Statenlid Veerle Slegers blijkt niet consequent haar afdracht aan de partij te zijn nagekomen en wordt daarom niet opnieuw op de kandidatenlijst gezet voor de Socialisten in Brabant. Dat heeft de partij maandag bevestigd. De afdrachtsregeling is inmiddels een hoofdpijndossier geworden voor de Socialisten.
Zelf reageert Veerle Slegers via Twitter :
Kom typvingers tekort om te reageren op alle steunbetuigingen (van binnen en buiten de partij). Tnx, guys, doet goed in barre tijden.
Via haar Twitter is ook te lezen dat Slegers zich slecht behandeld voelt door haar partij.
Ah ja, de foute framing en de ellende beginnen weer. Uiterst pijnlijk, onnodig, onrechtvaardig. Maar ik ga er niet meer in mee. Tijd voor positieve zinvolle dingen. Voor nieuwe betere manieren om m’n idealen voor ’n betere wereld mee vorm te geven.
Dat Slegers niet meer op de kandidatenlijst terechtkomt voor de partij in Brabant komt keihard aan. Volgens haar is er sprake van een betonnen archaïsche autoritaire partijelite, en is dat destructief voor de partij.
De regel van de SP is dat alle volksvertegenwoordigers een gedeelte van hun vergoeding moeten afdragen aan hun partij. Deze regel heeft vaak voor ophef gezorgd doordat morrende volksvertegenwoordigers weigerden nog langer hieraan mee te werken. Het meest bekende voorbeeld is Ali Lazrak, het oud-Kamerlid. Na drie jaar in de Kamer voor de SP vertrok hij weer. Door de afdrachtsregel zag Lazrak geen andere optie dan de Socialisten de rug toe te keren. Overigens kwam later zijn eigen partij ‘Groep Lazrak’ negatief in het nieuws, nadat hij niet kon aantonen waarom er voor vijfentwintigduizend euro was uitgegeven door de partij. Het bedrag moest toen terugbetaald worden door Lazrak.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.