Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Statenlid verlaat PVV: Fractievoorzitter 'sjoemelt' met financiën

  •  
16-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
ruudmuste300.jpg
Zeeuws Statenlid Ruud Muste: Niemand behalve de fractievoorzitter krijgt inzage in financiële gang van zaken
Het Zeeuws Statenlid Ruud Muste heeft besloten de PVV te verlaten en zelfstandig verder te gaan onder de naam ‘Politieke Partij Helder Zeeland’. Muste vertrekt omdat hij het niet eens is met de ondemocratische gang van zaken binnen de partij. Zo beheert de fractievoorzitter de financiën en is hij tevens de enige die inzage krijgt: hij controleert zichzelf.
Muste schrijft in een verklaring dat zijn relatie met zijn fractievoorzitter verstoord is. Hij voelt zich in zijn politiek functioneren belemmerd en stapt dus op:
De leden van de PVV krijgen geen inzage in de financiële gang van zaken, de fractievoorzitter beheert de financiën en controleert zichzelf en bepaalt wie voor een vergoeding van gemaakte kosten in aanmerking komt. Al met al uiterst ondemocratisch. Een gang van zaken die niet overeenstemt met mijn gevoel van een goed en behoorlijk bestuur.
De fractievoorzitter Peter van Dijk zou volgens Muste zijn stiefdochter als fractiemedewerkster hebben aangesteld en haar buitensporig beloond voor haar werk:
De fractievoorzitter heeft door het aanstellen en buitensporig belonen van zijn stiefdochter als fractiemedewerkster, het volledige fractiebudget (18.000 euro op jaarbasis) wordt aan zijn stiefdochter uitgekeerd als salaris zonder medeweten of instemming van de fractie, waar géén enkele relevante prestatie ter ondersteuning van de fractie tegenover staat.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.