Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer meisjes onder coma-zuipende tieners

  •  
23-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
drunkgirls_300
Verdubbeling dronken meisjes op de eerste hulp
Steeds meer meisjes belanden in gevaarlijk dronken toestand in het ziekenhuis. In 2010 meldden zich 101 procent meer tienermeisjes tussen de 15 en 19 jaar in het ziekenhuis vergeleken met vijf jaar daardoor. Uit cijfers van stichting Consument en Veiligheid blijkt dat zowel steeds meer meisjes als jongens dronken op de eerste hulp belanden.
Het totale aantal alcoholvergiftigingen steeg in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Bij de meisjes in een verdubbeling van het aantal te zien vergeleken met 2006. De grootste stijging vond plaats tussen 2005 en 2007, daarna stabiliseerde het aantal comazuipers zich.
Jaarlijks worden zo’n 2300 jongeren tussen de 10 en 24 jaar opgenomen in het ziekenhuis vanwege een alcoholvergiftiging. De helft daarvan is tussen de 15 en 19 jaar. Een op de tien is jonger dan 15 jaar. Van alle slachtoffers wordt 40 procent in het ziekenhuis opgenomen. Jaarlijks belanden 24 duizend jongeren in het ziekenhuis omdat ze gewond zijn geraakt na een ongelukt of een vechtpartij waarbij alcohol in het spel was.
cc-foto: Gregoirevdb Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.