Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer mensen in de bijstand

  •  
31-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uwv_02.jpg
CBS: Stijgend aantal werklozen vertaalt zich nu in stijgend bijstandscijfer
In Nederland komen steeds meer mensen in de bijstand. Het aantal uitkeringen stijgt snel. Dat meldt het NOS op basis van cijfers van het CBS. De stijging is overigens niet onverwachts.
Mensen die werkloos worden krijgen voordat ze in de bijstand terecht komen een ww-uitkering. De toegenomen werkloosheid vertaalt zich daarom nu pas in stijgende bijstand cijfers.
RTEmagicC_bijstand.jpg
Vooral het aantal mensen onder de 45 jaar dat van een bijstandsuitkering moet rondkomen is snel gestegen. Eind maart kregen nog 390.000 mensen bijstand. Dat zijn er 11.000 meer dan het kwartaal ervoor.
De werkloosheid in de eurozone is in april weer gestegen. Nu naar 12,2 procent van de beroepsbevolking. In maart stond de werkloosheid nog op 12,1 procent. In een jaar tijd zijn er ruim 1,6 miljoen werklozen bijgekomen.
Het hoogst is de werkloosheid nog steeds in Griekenland en in Spanje. Daar heeft zo’n 26 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan. Oostenrijk en Duitsland kennen de laagste werkloosheid, respectievelijk 4,9 procent en 5,4 procent. Volgens de Europese meetmethode komt Nederland in april uit op 6,5 procent.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.