Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer Nederlanders hebben een buikje

  •  
30-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
Nieuwjaarsduik_300.jpg
RIVM maakt zich zorgen over opkomende ziekten ... Veel mensen weten niet aan diabetes te lijden ... Vooral bij vrouwen in het overgewicht toegenomen
Nederlanders worden dikker. Uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid) blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders te dik is. Bij mannen tussen de 30 en 70 jaar in 60 procent te zwaar. Bij 13 procent is er sprake van ernstig overgewicht. Bij vrouwen is 44 procent te zwaar en heeft 14 procent last van ernstig overgewicht.
Het laatste onderzoek naar overgewicht werd door het RIVM 15 jaar geleden afgenomen. Bij een vergelijking van de cijfers is te zien dat met name bij vrouwen het overgewicht toeneemt.
Het onderzoek ‘Nederland de Maat Genomen’ werd uitgevoerd in samenwerking met het UMC Utrecht, Divisie Julius Centrum. Zij deden onderzoek naar de zogenoemde abdominale obesitas, het vet rondom de buik, en het metabool syndroom die het risico op diabetes en hart- en vaatziekten aangeeft. Bij een kwart van de mensen bij wie diabetes werd vastgesteld wist niet aan de ziekte te lijden. Vooral oudere mensen hebben meer kans om diabetes te krijgen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.