Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer walvissen en haaien in wateren rondom New York

  •  
11-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
whale300_01.jpg
Schonere wateren leiden tot toename van vis, waar haaien en bultruggen van smullen
De wateren rondom New York en New Jersey worden steeds schoner, met als positief effect dat ook haaien en bultruggen zich er steeds vaker laten zien. Hoewel badgasten er wellicht niet al te blij mee zijn, genieten natuurliefhebbers van de mogelijkheid de zeedieren te zien, met op de achtergrond de welbekende skyline van New York.
RTEmagicC_whale_02.jpg
De onderzoekers van Gotham Whale telden alleen dit voedingsseizoen – vanaf het begin van de lente tot eind juli 2014 – al 29 walvissen in New Yorkse wateren. Over heel 2013 waren het er 43, in 2012 25 en in 2011 slechts vijf.
De toename van het aantal walvissen heeft ook tot problemen geleid. Zo vonden er meerdere botsingen plaats tussen walvissen en schepen. Eén walvis, die tegen een cruiseschip was aangebotst, werd zelfs meegesleept door de rivier de Hudson. De Amerikaanse regering besloot voor de zekerheid de Atlantische kust van Florida tot Delaware te inspecteren op mogelijke olielekkages.
cc-foto: Artie Raslich/Gotham Whale

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.