Laatste update 09:05
86

Stef Blok nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

VVD’er Stef Blok wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Daarmee is hij de opvolger van de vorige maand afgetreden Halbe Zijlstra, die het veld moest ruimen omdat hij had gelogen over een otmoeting met de Russische president Poetin. Blok zal waarschijnlijk vrijdag worden beëdigd, dat meldt de Telegraaf.

In het vorige kabinet-Rutte bekleedde Blok ook al een ministerspost, eerst op het ministerie van Wonen en Rijksdienst en later op Veiligheid en Justitie om daar de eveneens gedwongen afgetreden VVD’er Ard van der Steur te vervangen. Daarvoor is hij veertien jaar Kamerlid geweest en hield zich onder andere bezig met Financiën, Sociale Zaken en deed onderzoek naar het integratiebeleid.

Afgelopen najaar keerde Blok het Binnenhof de rug toe om iets anders te gaan doen. Hoewel hij nog niet wist wat, ‘iets spannends’, zei hij destijds zeker te weten niet meer beschikbaar te zijn voor het kabinet-Rutte III. Blok was ook niet de eerste keuze voor de vrijgekomen ministerspost. Eerder werden Edith Schippers en Han ten Broeke gepolst, maar die hadden beide hun redenen om niet op het aanbod in te gaan. Sinds het vertrek van Zijlstra worden de taken waargenomen door co-minister op dat departement Sigrid Kaag (D66).

Foto: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (86)