Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stef Blok wint de prijs voor 'Grootste Zwetser'

  •  
27-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blok300.jpg

'Blok ontwijkt antwoorden, spreekt monotoon en hanteert oubollig taalgebruik'

Ieder jaar reikt de Nationale Jeugdraad (NJR) een prijs uit voor grootste zwetser en een prijs voor beste spreker uit. De NJR baseert zich hierbij op de retorische vaardigheden van de fractievoorzitters. Tijdens de Algemene Beschouwingen kwam Blok het slechtst uit de verf en wint daarom de Zwetsprijs. Beste spreker was Emile Roemer.
Blok wint de Zwetsprijs vanwege zijn oubollige taalgebruik. ‘Jargonbrigadier’ Ariska Bosch stelt dat Blok de prijs dubbel en dwars verdiend heeft:
Met zijn liefde voor afkortingen, oubollige uitdrukkingen, monotone manier van spreken en ontwijkende antwoorden was het moeilijk hem te volgen.
De beste spreker is volgens de NJR Emile Roemer. De SP-leider was helder en wist een levendig en duidelijk verhaal neer te zetten. Hoewel het een ingewikkeld debat was, wist Roemer de stof begrijpelijk te maken. De Jargonbrigade vindt dat Roemer ‘heldere opsommingen, humor en goede non-verbale communicatie’ wist te gebruiken.
cc-foto: Maarten

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.