32

Stekker gaat eruit bij Radio 6

NPO door bezuinigingen gedwongen te stoppen met zender per 1 januari 2016

Het einde is in zicht voor NPO Radio 6. In een persbericht laat de publieke omroep weten dat de zender zich niet duidelijk door ontwikkelt, en dat de stekker er daarom uit moet. In tijden van forse bezuinigingen moeten scherpe keuzes gemaakt worden. Eén daarvan is dat Radio 6 niet langer voldoet.

Jaarlijks gaat er zo’n 2,5 tot 3 miljoen euro naar de radiozender die zich toelegt op soul en jazzmuziek. Per week trekt de zender zo’n 150 duizend à 200 duizend luisteraars. Dat is slechts 0,3 procent van het luistertijdaandeel. En dat is te weinig, aldus de NPO.

Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt.”

De intentie is er wel om Radio 6 te laten voort bestaan als digitaal themakanaal.

Radio 6 laat in een reactie weten:

Voor ons allen is dit een enorme teleurstelling. Alle DJ’s, producers, redacteuren, muzieksamenstellers die bij NPO Radio 6 werken, hebben dat afgelopen periode en nog steeds met hart en ziel gedaan. De komende tijd gaat NPO met de omroepen de plannen voor R6 verder bespreken en zorgvuldig kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers een andere passende plek binnen de publieke omroep kunnen krijgen.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)