Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Stel avondklok in voor mannen zodat het buiten veiliger wordt voor vrouwen’

  •  
12-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
307 keer bekeken
  •  
BRITAIN - POLICE - MURDER - ARREST

© An undated handout picture released by the Metropolitan Police on March 11, 2021, shows Sarah Everard who went missing in south London on the night of March 3. An officer in London's diploma

Er moet een avondklok komen voor mannen die om 6 uur ’s avonds ingaat. Dat voorstel heeft barones Jones of Moulsecoomb gedaan in het Britse Hogerhuis. Als mannen ’s avonds gedwongen thuiszitten, zal het buiten veel veiliger worden voor vrouwen, meent de barones die lid is van de Green Party.
Jones deed haar voorstel naar aanleiding van de moord op de 33-jarige Sarah Everard. Deze Londense vrouw verdween vorige week en werd deze week dood in een bos teruggevonden. Er is inmiddels een 48-jarige politieagent aangehouden als verdachte.
Het avondklokvoorstel van Jones heeft tot talloze boze reacties geleid, schrijft de barones op Twitter. “Niemand maakt er een probleem van als de politie vrouwen adviseert om thuis te blijven, maar als ik een voorstel doe raken mannen helemaal van de kook.”
“Mannen begrijpen niet onder welke druk vrouwen staan”, stelt Jones. De barones raakt daarmee een gevoelig punt. Op sociale media delen Britse vrouwen de afgelopen dagen massaal hun nare ervaringen met mannen.
"“In 2021 heb ik op mijn 45ste nog steeds een avondklok”, stelt Times-columnist Caitlin Moran. “Mijn dag ‘buiten’ eindigt als de zon ondergaat. Als ik dan nog niet de hond heb uitgelaten of gejogd, dan kan het niet meer. Vandaag moest ik om 16.00 uur stoppen met werk om te kunnen sporten.”"
Ook schrijver Julie Cohen legt op Twitter uit waarom vrouwen altijd op hun hoede zijn, en hoe dat hun leven beïnvloedt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.