Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stel hoge eisen aan Europees noodfonds'

  •  
23-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
KeesVendrik300.jpg
Video: Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer in Buitenhof
Er moeten hoge eisen gesteld worden aan de Rekenkamer die toezicht gaat houden op het permanente Europese noodfonds. Dat vindt Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer. Hij zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof.
Bekijk de video in andere formaten. Europa heeft een slechte reputatie als het gaat om financiële transparantie, zegt Vendrik, voormalig Kamerlid voor GroenLinks. De schuld daarvoor ligt niet zozeer bij Brussel maar is een gevolg dat weinig landen openheid geven over hoe ze Europees geld besteden, citeert ook Frontbencher.
Volgens Vendrik moet de Rekenkamer die opgericht wordt om controle uit te oefenen over de 700 miljard euro in het noodfonds, straks “overal binnen kunnen komen”. De Algemene Rekenkamer pleitte eerder dit jaar ook al voor een goede democratische controle op het fonds. Voor Nederland is hiermee 40 miljard euro gemoeid. 
Foto voorpagina cc: Merlijn Hoek
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.