Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stel internetdiploma voor kinderen verplicht'

  •  
02-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kidcomputer300.jpg
'Als we dit niet doen dan is de digitale veiligheid, nee, de digitale toekomst in het geding'
Naast een zwem- en verkeersdiploma, zouden kinderen in de toekomst ook een internetdiploma moeten halen. Dat adviseert de Nationale Cybersecurity Raad (CSR) aan het kabinet. De CSR vindt een digitaal vaardigheidsbewijs noodzakelijk om de Nederlandse interneteconomie veilig te stellen en waarschuwt voor de gebrekkige kennis van jongeren over de risico’s van internet.
Nationaal coördinator terrorismebestrijding Dick Schoof, een van de leden van de raad, waarschuwt in het Financieele Dagblad:
Als Nederland niet voldoende investeert in cybersecurity komt dat onze welvaart en maatschappij niet ten goede. (…) Als we dit niet doen dan is de digitale veiligheid, nee, de digitale toekomst in het geding. Wij allemaal, en zeker kinderen, hebben tot nu de ontdekkingstocht op internet uitsluitend op de leuke manier meegemaakt. Om de voordelen te behouden wordt het tijd nu ook de andere kant te leren kennen.
Goed opgeleide jongeren zouden bovendien helpen te voldoen aan de groeiende vraag naar beveiligingsexperts. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.