Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stelende kinderen aan politie overdragen gaat te ver'

  •  
08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
politie300_01.jpeg
'Risico op trauma' ... 'Geweten nog niet volledig ontwikkeld' ... 'Hou het bij het teruggeven van gestolen waar'
Een ouder die zijn kind betrapt op stelen doet er het beste aan om de gestolen waar terug te brengen en het daarbij te laten. Het is onverantwoord om het kind zelf naar het politiebureau te brengen. Dat stellen deskundigen.
RTEmagicC_c588c0d131.jpg
In zo’n geval raden we aan om de gestolen waar terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, of eventuele schade te vergoeden. Ermee naar de politie gaan vinden wij te ver gaan, omdat het kind er domweg niets aan kan doen dat zijn geweten nog niet volledig is ontwikkeld.
Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond vindt dat ouders het bij het teruggeven van gestolen waar moeten laten.
Als ouder wil je graag uitleggen dat stelen niet mag. Zeker wanneer je zoontje dit in een drukke winkel doet. Maar jonge kinderen begrijpen vaak nog niet wat stelen is(..) Dat jij er als ouder iets van vindt en uitlegt dat dit niet mag, maakt vaak al indruk genoeg.
Deskundigen wijzen erop dat het naar het politiebureau brengen van het kind een extra negatieve impact kan hebben doordat het kind een trauma oploopt. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.