Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stelende wilde zwijnen dreigen te worden afgeschoten

  •  
18-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wildezwijnen
Ze werden wereldberoemd, de wilde zwijnen die er eerder deze maand vandoor gingen met de laptoptas van een nudist die lag te zonnen bij de Teufelssee in Berlijn. De man die de achtervolging inzette, is bepaald niet het enige slachtoffer van zeug Elsa en haar twee kleintjes. De wilde zwijnen komen regelmatig langs bij de bezoekers van de Teufelssee om eten te stelen. Andere Berlijners brengen regelmatig appels en broodjes voor de dieren mee.
Dat baart de autoriteiten zorgen. Want wilde zwijnen kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn voor mensen, verklaart Katja Kammer van de bosbeheerder tegenover de zender RBB. Elsa zal daarom worden ‘verwijderd’, een eufemisme voor afgeschoten, kondigde Kammer aan.
De aankondiging leidde tot protesten van dierenrechtenactivisten die zondag bij het natuurgebied demonstreerden. Zij wezen erop dat de dieren niemand kwaad doen, en dat ook de nudist gewoon zijn laptop had teruggekregen. Een online petitie tegen het afschieten van Elsa is meer dan 8.500 keer ondertekend.
Inmiddels heeft de bosbeheerder de plannen om Elsa af te schieten, genuanceerd. Dat zal niet ‘acuut’ gebeuren, verklaarde een woordvoerder. “Het is nu niet het goede moment”, aldus de zegsman. “Vanwege de leeftijd van de kleintjes is het nu sowieso verboden om de dieren af te schieten.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.