Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stempas gehandicapte vaak weggegooid

  •  
28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Flickr_gehandicapt_HonzaSoukup_300.jpg

Verstandelijk gehandicapte krijgt geen kans om te stemmen, terwijl stemrecht voor deze groep juist is uitgebreid, zij mogen hulp krijgen in stemhok

Verstandelijk gehandicapten krijgen nauwelijks kans om te gaan stemmen bij verkiezingen. De meeste woongroepen gooien hun stempas weg, terwijl de Hoge Raad vorig jaar juist het stemrecht voor deze groep heeft uitgebreid. Gehandicapten die niet voor zichzelf kunnen zorgen, mogen sindsdien in het stemhokje hulp krijgen.
Markant , het tijdschrift voor de gehandicaptensector, deed een rondvraag bij vijftig woongroepen in Nederland, zo meldt Trouw woensdag. Daaruit bleek dat de meeste oproepkaarten “verscheurd, versnipperd of in de prullenbak worden gegooid. Soms in overleg met familie of curatoren, maar lang niet altijd”, schrijft het blad. In een enkel geval zijn de biljetten blijven liggen, omdat de medewerkers niet weten wat ze ermee moeten doen.
Foto: Flickr CC Honza Soukup

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.