Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stephen Hawking bang voor robots

  •  
09-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
Flickr_StephenHawking300.jpg
Aan rolstoel gekluisterde natuurkundige sluit zich aan bij denktank om mensheid te verdedigen tegen kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie, robots, nanotechnologie, het is allemaal wel bedoeld om het leven makkelijker te maken, maar kan ook heel eng zijn. Dat schijnt de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking althans van mening te zijn. Hij werd onlangs lid van een club die de mensheid hiertegen wil beschermen, meldt het AD.
Gek genoeg is 71-jarige Hawking zelf ook afhankelijk van moderne technologie. Hij leidt aan de neurologische aandoening ALS en kan zich alleen per rolstoel voortbewegen. Om te spreken is hij afhankelijk van een spraakcomputer.
De denktank waar Hawking zich bij heeft aangesloten is The Cambridge Project for Existential Risk en werd eind vorig jaar opgericht door Jaan Tallinn (oprichter van Skype), en Huw Price en Martin Rees, beide hoogleraren aan de universiteit van Cambridge.
Price en Tallinn betoogden tijdens een speech in Sydney vorig jaar dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie uiteindelijk zou kunnen leiden tot een autonome machinale dominantie over de mens, meldt het AD op basis van berichtgeving van Fast Company.
Foto-cc: Nasa Hq

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.