Laatste update 10:28
55

Stephen Hawking overleden, fundamentalistische christenen opgetogen

Een van de briljantste geesten van deze tijd is overleden. De natuurkundige Stephen Hawking werd 76 jaar oud. Hawking was niet alleen een briljant wetenschapper met een goed gevoel voor humor, hij maakte zijn kennis over de kosmos en het verschijnsel tijd ook voor een breed publiek toegankelijk in bestsellers als A Brief History of Time in het Nederlands verschenen als Het heelal uit 1988.

“Hij was een groot wetenschapper en een buitengewone man wiens werk en nalatenschap nog vele jaren zullen voortleven,” stelt zijn familie bij het bekendmaken van zijn overlijden.

Hawking had een uiterst goed stel hersens maar de rest van zijn lichaam liet het op gezondheidsgebied afweten. Hij ging het grootste deel van zijn leven gebukt onder de gevreesde spierziekte ALS waardoor hij in een rolstoel belandde. Op latere leeftijd raakte hij als gevolg van een longontsteking zijn stem kwijt.

De wereld rouwt om het heengaan van de geliefde wetenschapper. Tim Berners-Lee, de wetenschapper die het web heeft uitgevonden, stelt in een tweet:

Niet iedereen is echter bedroefd. In kringen van religieuze fanatici werd Hawkings gehaat omdat hij verklaarde dat er geen god bestaat. De christelijke fundamentalistische prediker Benjamin Knight, alias Ben the Baptist, reageert verheugd op het overlijden. Volgens de Amerikaanse fanaat brandt Hawking nu in de hel. Knight is een marginaal figuur maar zijn videoboodschap gaat viraal omdat YouTube die bovenaan in de zoekresultaten presenteert en de haatboodschap onder een groot publiek verspreidt.

De haatprediker krijgt veel negatieve reacties maar andere gelovigen vallen hem juist bij. Zo citeert Michelle Morgan een bijbeltekst van apostel Lucas 16:23 om aan te tonen dat Ben ‘de waarheid’ spreekt: “En als hij in de hel zijn ogen ophief, zijnde in de pijn”

Geef een reactie

Laatste reacties (55)