Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Sterven is doodeenvoudig'

  •  
30-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
gude300.jpg
Indrukwekkend laatste gesprek met René Gude, filosoof en Denker des Vaderlands over humeurmanagement, zijn naderende dood en doorgaan met leven al ben je stervende
René Gude is filosoof en Denker des Vaderlands. Maandagavond zat hij voor de laatste keer aan tafel bij De Wereld Draait Door, omdat hij kanker heeft en stervende is. Gude neemt in de uitzending geen blad voor de mond en spreekt openhartig over zijn naderende dood, naar verwachting zal hij het einde van het jaar niet halen, maar ook over ‘humeurmanagement’.
Gude over ons humeur:
Als het klote gaat, gaat het klote. En vervolgens moet je je laten verrassen. Dat probeer je zo lang mogelijk pessimist blijven en dan mislukt dat. En daar krijg je een goed humeur van joh.”
Over hoe hij omgaat met de naderende dood, zegt hij:
Het is bijna paradoxaal. Je moet in je leven eerst een heel end streven om het leven echt leuk te vinden. En als je op tijd te horen krijgt dat je doodgaat, dan moet je eigenlijk tegelijkertijd gaan oefenen in het afstand doen.”
Bekijk hierboven de indrukwekkende uitzending over loslaten, positief blijven, en doorgaan met leven al ben je stervende, terug.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.