17

Steun de kunsten, drink Halbe bier!

Kunstenaar ontwikkelt biertje... Alle winst gaat naar de kunstsector

Nadat demissionair staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra rigoureus de hakbijl in de subsidies voor de kunst en cultuursector zette, moesten er nieuwe ideeën en initiatieven komen om het financiële gat dat plots was ontstaan op te vullen. Sommige kunstenaars doen dat door bijvoorbeeld een crowdfundingproject te starten, anderen kozen ervoor geld in te zamelen met iets waar kunstenaars (en alle in kunst geïnteresseerden) erg goed in zijn: bier drinken.

Zo ontwikkelde kunstenaar Teun Castelein Halbe bier. Een biertje dat op diverse plekken wordt verkocht en waarvan de winst bedoeld is om de kunstsector te sponsoren.

Op de Facebookpagina van Halbe bier is te lezen:

Halbe is een nieuw idealistisch biermerk voor de kunst. Een prachtig blond bier waarvan de winst volledig naar de kunst gaat, maar ook een bier dat wordt gebrouwen, vormgegeven en verkocht door kunstenaars en dat proef je.

Halbe is tegen artistieke verloedering, tegen culturele vervlakking en tegen simpele politici met teveel macht, tegen macht in het algemeen, tegen asociale multinationals, tegen bizar slechte producten, tegen oude economie, tegen bedrijven die consumenten als debielen zien, of er debielen van maken, we zijn tegen infantiele reclames en tegen plastieken promotiecampagnes, tegen happy hours, tegen La Chouffe met die stomme kabouter, tegen gezelligheid die grenst aan naïviteit, tegen Mark Zuckerberg en zijn grijns, of is dat Mark Rutte, van die grijns, maar vooral tegen mensen die niet geloven dat het anders kan, want Halbe wil het anders doen, echt helemaal anders.

De Halbe is te bestellen in Amsterdam bij de Balie, de Brakke Grond, Struik, Pakhuis de Zwijger, Sociëteit de Kring en de Service Garage. In Den Haag bij Theater de Regentes.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)