28

Steun van 25 gemeenteraden voor kinderpardon

'Jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer terugsturen naar land van herkomst'

Vijfentwintig gemeenteraden steunen inmiddels het initiatief voor een kinderpardon. Ze zijn het unaniem eens dat jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer teruggestuurd mogen worden naar hun land van herkomst.

kinderpardon300
Zo’n 118.000 mensen hebben inmiddels de petitie voor een kinderpardon ondertekend. De petitie wordt nu ook gesteund door vijfentwintig gemeenten, waaronder Enschede, Eindhoven, Arnhem, Utrecht, Amsterdam en Breda.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi zette vorig jaar een petitie online met steun van bekende Nederlanders, om jongeren zoals de Angolese Mauro Manuel in Nederland te houden. De GroenLinkser stuntte zelfs met een protestfilmpje waarin opgeroepen wordt de kinderen hun naam weer terug te geven. Het filmpje maakt pijnlijk duidelijk hoe de kinderen worden weggezet als ‘gelukzoeker’ en ‘profiteur’.

De gemeenten hebben een motie aangenomen die hun burgemeester oproept om er bij minister Leers op aan te dringen te stoppen met het uitzetten van deze kinderen. In sommige gemeenten moet de motie, die veelal ook door het CDA en de VVD wordt gesteund, nog in stemming worden gebracht.

Dibi verklaart verheugd:

In twee weken steunen al 25 gemeenten het kinderpardon. Tel daarbij de 115.000 ondertekenaars op en je ziet: dit is een initiatief dat de politieke verschillen overstijgt. Nederlanders gaan massaal om deze kinderen heen staan.”

Teken hier de petitie voor een kinderpardon

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

RTL: 25 gemeenteraden steunen kinderpardon

Geef een reactie

Laatste reacties (28)