Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steun voor Assange van mede-gevangenen

  •  
09-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Gedetineerden schuiven briefjes onder zijn celdeur door om hem een hart onder de riem te steken
Julian Assange zit opgesloten in de Wandsworth-gevangenis. Hij heeft tot op heden nog geen privé-bezoeken mogen ontvangen, maar hoeft zich niet alleen te voelen. Mede-gevangenen sturen hem briefjes, door deze onder zijn deur door te schuiven.
Sky News meldt dat de WikiLeaks oprichter zich relatief goed voelt, maar liever niet in de gevangenis had gezeten. Hij mocht eerder niet vrijgelaten worden op borgtocht, maar hoopt dat dit hem dinsdag wel toegewezen zal worden.
In de tussentijd ontvangt hij briefjes van mede-gedetineerden. Zo zou hij briefjes hebben ontvangen met de tekst: “Lieve Julian, welkom bij de echte Fronline Club”, refererend aan de groep van journalisten in Londen waar Assange voor zijn gevangenschap verbleef. Een andere gevangenen schreven hem “Hoi Julian – succes”, “Jammer dat je hier bent – het is fout” en “Hier binnen zijn we één – prettig kerstfeest”.
Tegenover zijn advocaten en juridische adviseurs heeft Assange verklaart er in te geloven dat er een doelbewuste poging wordt gedaan om de aanvallen van hackers door WikiLeaks sympathisanten op één hoop te gooien met de activiteiten van WikiLeaks.
cc-foto: Espen Moe

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.