31

Steunt het Kremlin de Europese alliantie van Wilders en Le Pen?

Russische politicus van partij Poetin op foto met Wilders en alliantiegenoten ... Zubarev sprak ook op congres Lega Nord

De anti-Europese alliantie van onder meer Geert Wilders en Marine Le Pen, lijkt steeds intensiever samen te werken en in de openbaarheid te treden. Afgelopen weekend sprak Geert Wilders namens zijn PVV in Turijn op een congres van de Italiaanse Lega Nord, net als Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache.

Front National-politicus Ludovic de Danne poste maandag een foto op Twitter, waarop de politici symbolisch de handen op elkaar legden. Ook op de foto staat – in het midden met rode das – de Russische politicus Viktor Zubarev, parlementariër voor de partij Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin.

Wat deed hij tussen de eurosceptici? NRC vroeg het een medewerker van Lega Nord-europarlementariër Lorenzo Fontana, die zei dat de partijen “enkele gemeenschappelijke opvattingen over migratie en gezinspolitiek” delen. Zubarev zou ook op het congres gesproken hebben, over “waarden: het gezin, de natie, de terugkeer naar het geloof”. Volgens Zubarev heeft zijn partij veel gemeen met de Italiaanse separatisten:

We kunnen op veel punten samenwerken met de Lega, van immigratie tot begrotingspolitiek.

De Italianen zijn niet de enige eurosceptici met vrienden in het Kremlin. Marine Le Pen van het Front National en Heinz-Christian Strache van de FPÖ gingen er recent nog op bezoek.

cc-foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (31)