Laatste update 18:39
3

Steve Bannon gedagvaard in Rusland-onderzoek van aanklager Mueller

Steve Bannon, de extreemrechtse oud-adviseur van Donald Trump, is door speciaal aanklager Robert Mueller gedagvaard om te getuigen in het onderzoek naar de samenwerking tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Dat meldt de New York Times.

De dagvaarding van Bannon is de eerste keer dat Mueller een van de naaste (oud-)adviseurs van de Amerikaanse president benadert. Eerdere waren vooral oud-medewerkers die een kleinere rol hebben gespeeld binnen het campagneteam van Trump of niet tot het dagelijkse overlegteam van de Amerikaanse president behoorden doelwit van Mueller. Geen van hen ontving tot nu toe een officiële dagvaarding.

Volgens de New York Times kan de dagvaarding een strategische zet van Mueller zijn. De speciaal aanklager zou Bannon de keus kunnen geven niet voor een jury te hoeven verschijnen, als hij in ruil daarvoor in een minder formele setting de onderzoekers uitgebreid te woord wil staan.

Vorige week werd al bekend dat Bannon moest getuigen voor het onderzoek van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden naar de banden met Rusland. Die getuigenis heeft dinsdag achter gesloten deuren plaatsgevonden.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (3)