23

&… ‘Stijging zeespiegel is niet te voorkomen’

Nederland bij top-10 meest innoverende landen... Deel rechtszaak tegen Hofstadgroep moet over... Bram Moszkowicz gedaagd... &meer

Ander nieuws van vandaag.

Zwitserland is het meest innoverende land ter wereld, volgens de zogenoemde innovatie-index. De lijst is opgesteld door onder meer de VN-organisatie WIPO. Ook Nederland staat op de lijst: we stijgen van een negende plek naar een zesde. Vooral op het gebied van ICT, persvrijheid, dienstverlening van de overheid via internet en creativiteit op het web scoren we goed. Het aantal bètastudenten dat zijn opleiding afrondt blijft wel erg laag. (Trouw)

Het Europese onderzoekscentrum CERN zal woensdag bekend maken dat het mogelijk het lang gezochte Higgs-boson deeltje heeft gevonden. Het boson wordt ook wel het God-deeltje genoemd omdat het zo belangrijk is. (Noord-Hollands Dagblad)

Dinsdag zou voor maximaal 22 miljoen euro aan subsidie voor zonnepanelen worden vergeven. Het werd zelfs Zonnepanelen-Subsidiedag genoemd. Voor 9 uur was de stormloop echter al zo groot, dat de computers van AgentschapNL niet meer mee wilden werken. (Trouw)

Volgens klimaatonderzoekers uit Australië en de Verenigde Staten is de stijging van de zeespiegel niet te voorkomen. Dit zou ook het geval zijn wanneer door de sterke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen de gemiddelde temperatuur op aarde zou dalen. (Nu.nl)

Het ene hitterecord sneuvelt na het andere in de Verenigde Staten. De afgelopen week zijn al meer dan 2000 temperatuurrecords geëvenaard of gebroken. Een groot deel van de Verenigde Staten heeft te maken met een hittegolf. (de Volkskrant)

De regering van Birma zal dinsdag zo’n twintig politieke gevangenen vrijlaten. De gevangenen maken deel uit van een groep van 37 mannen en negen vrouwen die vanaf dinsdag allemaal zullen worden vrijgelaten. In januari werden al meer dan 300 politieke gevangenen vrijgelaten, waarna de Verenigde Staten aankondigde de diplomatieke betrekkingen met Birma te zullen herstellen. (AD)

De overheid faalt bij de aanpak van eigen misstanden. Volgens de Expertgroep Klokkenluiders zouden ministeries, inspecties en diverse overheidsinstanties regelmatig zelf betrokken zijn bij grote misstanden. Justitie zou bij enkele incidenten zelfs een merkwaardige rol hebben gespeeld door overheidsorganen en bestuurders niet te vervolgen. (Nu.nl)

Er vindt momenteel een ware run op goedkope energie plaats. Huishoudens stappen massaal over naar goedkopere leveranciers van gas en elektriciteit. Oorzaak: de snel stijgende energieprijzen. (AD)

Advocaat Bram Moszkowicz moet voor de tuchtrechter komen. Hij heeft onder meer stelselmatig contact geld aangenomen, zonder dat te melden. Ook zou hij naar een aantal cliënten onduidelijk zijn geweest over het honorarium dat hij in rekening heeft gebracht. Het onderzoek dat de deken heeft gedaan naar de advocaat heeft overigens geen aanwijzingen opgeleverd dat Moszkowicz belasting zou hebben ontdoken. (Nu.nl)

De klassen in het basis- en voortgezet onderwijs worden steeds voller. Ten opzichte van het jaar ervoor is het aantal kinderen per klas in 2011 met vier procent gegroeid. (Nu.nl)

6,5 miljoen Nederlanders kampen met overgewicht. Dat is meer dan 40 procent van de bevolking. Zeker 1,5 miljoen mensen zijn veel te zwaar. (NOS)

Een deel van de zaak tegen twee vermeende leden van de Hofstadgroep moet over. De Hoge Raad vindt dat het bewijs voor Mohamed F.B. en Yousef E. voor deelname aan een terroristische organisatie onvoldoende is onderbouwd. (Trouw)

cc-foto: Elspeth and Evan

Geef een reactie

Laatste reacties (23)