Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stijlblad Esquire: 'neuk dronken vrouwen als ze bewusteloos zijn was een grapje'

  •  
23-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
696 keer bekeken
  •  
5383467802_0153a2dc67_z
Voor echte stijl hoeven mannen tegenwoordig niet meer bij stijlblad Esquire te zijn. Niet in Nederland in ieder geval. Daar waar het Engelse Esquire een feministische inslag heeft, weet de Nederlandse redactie van Esquire  rape culture te promoten.
In het artikel ‘de 31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad’ adviseert de redactie mannen over vrouwen waar ze seks mee móeten hebben gehad. Van “de gezellige dikkerd, en dan vooral om het ontbijt”, tot “het corpsmeisje”. Tot zover een ranzige opsomming waarin de vrouw als lustobject en wegwerpartikel wordt neergezet. Maar met ‘de dronken Dolly’ gaat de redactie van Esquire nog een stap verder.
De laveloze mag volgens de redactie van Esquire namelijk óók wanneer ze in slaap is gevallen, gewoon worden gepenetreerd, want de man is “op een missie”. Dat de onbewuste vrouw de man dus expliciet geen toestemming kan geven om seks mee te hebben is een tegenvallertje, maar dat telt vanavond allemaal niet, want nogmaals, “je bent op een missie”. De redactie van Esquire vergeet er alleen bij te zeggen dat seks zonder toestemming nog altijd onder verkrachting valt.
Schermafbeelding-2016-10-23-om-12.53.21
In de woorden van Maureen Brokken, we missen alleen nog ‘Grab ‘em by the pussy’
Update 21.15
Esquire heeft besloten het artikel even offline te halen. Reden hiervoor: “Dit artikel is even offline omdat onze poging tot humor nogal anders werd geïnterpreteerd.” Wanneer het weer online komt en in welke vorm, dat zal nog moeten blijken.
Update maandag 24 oktober:  De hoofdredacteur van Esquire, Arno Kantelberg, heeft in het radioprogramma van Gerard Ekdom op NPO Radio 2 excuses aangeboden voor het artikel op de website. ‘Toen ik het zag heb ik het er meteen van af laten halen,’ aldus Kantelberg. ‘Ik zie niet alles wat er online verschijnt, dat is veel te veel om bij te houden,’ gaf Kantelberg ook toe. ‘Dat wereldwijde web is heel snel.’
De redacteur die het vrouwonvriendelijke artikel plaatste heeft volgens Kantelberg ‘een draai om zijn oren gekregen’ wegens het ‘smakeloze’ stuk. Het artikel is overigens niet geheel offline: het is nog altijd te lezen op de website van het blad Quote, dat net als Esquire uitgegeven wordt door Hearst.
cc-foto: Amy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.