Laatste update 19:54
11

Stille tocht voor slachtoffers aanslag in Utrecht

Zo’n 8000 mensen liepen vanavond mee in een stille tocht in Utrecht, waarbij de slachtoffers van de aanslag die maandag plaatsvond werden herdacht. Dit meldt RTV Utrecht. Vanaf 19.00 uur liep de menigte vanaf het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein. Hiermee werd de route gevolgd van de tram die het middelpunt vormde van de gruwelijke gebeurtenissen. De stilte van zo’n grote groep mensen was indrukwekkend, zei een Utrechter tegen RTV Utrecht.

De stille tocht werd onder andere voorafgegaan door een toespraak van burgemeester Jan van Zanen. Samen met nabestaanden van de slachtoffers ging hij vervolgens voorop. Ook premier Mark Rutte liep mee. Deelnemers was vooraf gevraagd een witte of een rode bloem mee te nemen, de kleuren van de stad Utrecht. De bloemen konden worden neergelegd bij het eindpunt van de route.

Eerder op de dag startte vanaf de Sayidina Ibrahim-moskee in Kanaleneiland ook al een stille tocht na het islamitische vrijdaggebed. Deelnemer Karim liet aan RTV Utrecht weten: “Wij zijn ook geraakt.”

Waar de KNVB eerder kritiek kreeg omdat het geen minuut stilte had ingelast voor de interland met Wit-Rusland op donderdagavond, lieten de spelers van het Nederlands elftal zien hoe het wél kan:

Bron: RTV Utrecht

Geef een reactie

Laatste reacties (11)