24

Stoelendans voor senioren: Krol aast op 50Plus-zetel Klein

Ouderenpartij moddert voort met zetelconflict

Gebrouilleerd Kamerlid Norbert Klein wil zijn zetel niet afstaan aan 50Plus. Oprichter Jan Nagel eist ondertussen dat een officieel onderzoek naar malversaties door voormalig Kamerlid Henk Krol snel wordt afgerond. Krol zegt dat hij de zetel van Klein mogelijk wel wil gaan bezetten. Maar die moet dan wel eerst vrijkomen.


De grijze oorlog woedt voort. Norbert Klein, voormalig fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer legt een verzoek van de partij om zijn zetel op te geven naast zich neer. Mocht die zetel alsnog vrijkomen dan is Krol wel geïnteresseerd in een terugkeer in de Kamer, verklaarde hij zaterdag met enig gebruikelijk voorbehoud. Praktisch probleem voor Krol is dat er nog een officieel onderzoek naar hem loopt vanwege mogelijk misbruik van subsidiegelden. Oprichter Jan Nagel, tevens senator voor 50Plus, eist nu dat minister Bussemaker haast maakt met dat onderzoek, zei hij zondagochtend bij WNL. De NOS schrijft:

Nagel zegt dat de beschuldigingen afkomstig zijn van een oud-medewerker van Krol. “Die beschuldigingen komen van een persoon en Krol spreekt ze tegen. Maar de minister heeft zonder Krol te horen, besloten om een onderzoek in te stellen.” Nagel is er boos over dat Bussemaker niets kwijt wil over het onderzoek. “Het duurt nu al vijf weken en Krol heeft nog niets gehoord. Het gaat om boekhouding die in het verleden al is goedgekeurd. Dat kun je toch in veertien dagen wel boven water krijgen?

In de nieuwste opiniepeiling door Maurice de Hond is de populariteit van de partij gehalveerd. De Hond rekent 50Plus nog maar 1 zetel toe.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)