22

Stomste terrorist ooit blaast alleen zichzelf het vliegtuig uit

Een zelfmoordterrorist aan boord van een vliegtuig van het Somalische Daallo Airlines, heeft het voor elkaar gekregen om een bom aan boord te laten exploderen, op ruim drie-en-een-halve kilometer hoogte, zonder dat daarbij iemand anders werd gedood dan hijzelf. De terrorist bracht de bom tot ontploffing, niet lang nadat het vliegtuig uit Mogadishu was vertrekken.

Helaas voor hem sloeg het explosief slechts een klein gat in de romp, pal naast de zitplaats van de terrorist. Daarop werd de man het vliegtuig uitgezogen en werd, op twee licht gewonde passagiers na, het enige slachtoffer van de aanslag. Het vliegtuig kon rechtsomkeert maken en veilig weer landen in Mogadishu.

Onderzoekers vermoeden dat de man, een oudere Somalische man die vermoedelijk banden heeft met al-Shabaab, de bom mee aan boord had gesmokkeld in een laptop. Niet duidelijk is of de man middenin het luchtruim nog lang genoeg bij bewustzijn was om te beseffen hoe ontzettend mislukt zijn moordaanslag op zeventig mensen precies was.

Bron: Slate

Geef een reactie

Laatste reacties (22)