25

‘Stop handel in wilde dieren op Marktplaats’

Programma Vroege Vogels begint actie tegen handel in wilde dieren tussen de lego en tuinmeubels ... 'Verkoop werkt illegale handel en roof uit de natuur in de hand' ... Ebay heeft al sinds 2005 verbod op dierenhandel ...

Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Met hetzelfde gemak waarmee je op deze verkoopsite een set tuinstoelen op de kop tikt, kun je er een oehoe, een reiger, een eekhoorn of een python kopen. Dieren die zeer speciale zorg behoeven, maar die door de verkoop van particulieren onderling hun leven vaak slijten onder zeer onnatuurlijke en kommervolle omstandigheden in kooien, huiskamers en schuren. Dat stelt Vroege Vogels en daarom is het programma een actie tegen de online dierenhandel begonnen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Niet alleen het welzijn van deze dieren is in het geding. De verkoop werkt illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand. Door ontsnapping of het loslaten van dieren ontstaan bovendien risico’s voor de natuur.
De handel in wilde dieren is wettelijk toegestaan. Onder maatschappelijke druk is Ebay, het moederbedrijf van Marktplaats, in 2005 gestopt met de handel in alle dieren. Marktplaats zou dit voorbeeld moeten volgen, stelt Vroege Vogels en daarom is het programma een petitie gestart.

Vroege Vogels: stop de handel in wilde dieren op Marktplaats

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)