Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stop handel in wilde dieren op Marktplaats'

  •  
21-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vroegevogelsgroter.jpg
Programma Vroege Vogels begint actie tegen handel in wilde dieren tussen de lego en tuinmeubels ... 'Verkoop werkt illegale handel en roof uit de natuur in de hand' ... Ebay heeft al sinds 2005 verbod op dierenhandel ...
Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Met hetzelfde gemak waarmee je op deze verkoopsite een set tuinstoelen op de kop tikt, kun je er een oehoe, een reiger, een eekhoorn of een python kopen. Dieren die zeer speciale zorg behoeven, maar die door de verkoop van particulieren onderling hun leven vaak slijten onder zeer onnatuurlijke en kommervolle omstandigheden in kooien, huiskamers en schuren. Dat stelt Vroege Vogels en daarom is het programma een actie tegen de online dierenhandel begonnen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.