Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stop voetbalwedstrijd bij oerwoudgeluiden'

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toorenburg_300.jpg
CDA boos over optreden bij wedstrijd Den Bosch-AZ
CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg vindt dat voetbalwedstrijden voortaan meteen gestaakt moeten worden als supporters oerwoudgeluiden maken.
S Dat zei ze in Pauw & Witteman. Aanleiding voor het gesprek was de bekerwedstrijd Den Bosch-AZ. Die werd dinsdag tijdelijk gestaakt, vanwege de oerwoudgeluiden die aanhangers van de thuisclub maakten naar de donkere AZ-spits Jozy Altidore. Ook nadat de wedstrijd was hervat bleven ze doorgaan met de oerwoudgeluiden. Toen Van Toorenburg hoorde dat de wedstrijd werd uitgespeeld is ze naar het stadion gegaan. Daar werd haar verteld dat de politie niet was voorbereid op escalatie en de wedstrijd op Eredivisie Live was.
Volgens scheidsrechter Wiedemeijer was aan het begin van de wedstrijd ook AZ-speler Adam Maher mikpunt. Hij is van Marokkaanse afkomst.
Gisteren heeft de Europese voetbalbond UEFA de Italiaanse club Lazio Roma een boete van 140.000 euro opgelegd als straf voor racistische spreekkoren van de aanhang. Zodra de fans nog een keer in de fout gaan, moet Lazio een Europees duel zonder publiek spelen. Dat meldt RTL.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.