45

Stoppen bij Nuon slaan door na bonuskritiek

Geen bonus? Dan salaris met 70 procent omhoog!

Nuon-topman Huib Morelisse heeft een salarisverhoging gekregen van maar liefst 70 procent. Hij verdient 750 duizend euro per jaar. Naast de verhoging heeft hij ook 724 duizend euro ontvangen ter compensatie voor misgelopen inkomsten bij zijn vorige werkgever. Dit tot woede van de aandeelhouders.

De provincie Gelderland maakt als aandeelhouder bezwaar tegen de verhoging. Niet zo zeer het bedrag, als wel het feit dat de loonsverhoging niet is voorgelegd aan de aandeelhouders, is het probleem, meldt de Volkskrant.

Omdat Nuon voor 49 procent in handen is van het Zweedse Vattenfall mag het bedrijf geen bonussen uitkeren. De voorganger van Morelisse ontving een salaris van 440 duizend euro, maar krikte deze met bonussen op naar 748 duizend euro per jaar.

Een woordvoerder van Nuon zegt dat bij de salarisonderhandelingen niet is gekeken naar de hoogte van het salaris van zijn voorganger, maar dat het salaris tot stand is gekomen bij de ‘onderhandelingen tussen Morelisse en de raad van commissarissen’.

In 2006 is door de provinciale aandeelhouders vastgesteld dat het salaris van de topman vergelijkbaar moet zjin met de salarissen bij bedrijven als Schiphol en busbedrijf Connexxion. Morelisse zit daar met 750 duizend euro per jaar riant boven.

De Volkskrant: Nuon verhoogt salaris van topman met 70 procent; Gelderland protesteert

cc-foto: Nuon

Geef een reactie

Laatste reacties (45)