71

Strafrechtelijk onderzoek naar reacties op “PVV-Facebookpagina”

OM: Opruiende uitlatingen die aanzetten tot gewelddadig optreden tegen zowel moslims en moskeegangers als tegen moskeeën

Twaalf reacties op de Facebookpagina ‘Steun de PVV’ onder een artikel over een brandbom die naar een Zweedse moskee was gegooid, zijn strafbaar volgens het Openbaar Ministerie. Er wordt daarom ook een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de personen achter de reacties, en daarvoor wordt door het OM geprobeerd de identiteit van hen te achterhalen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.

Joop bracht begin januari het bericht dat er op de ‘Steun de PVV’-Facebookpagina oproepen tot brandstichting van Nederlandse moskeeën werden geplaatst.  Hierna besloten de vereniging Raad van Marokkaanse moskeeën Nederland, het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland en Moskee Al Kabir aangifte te doen van bedreiging, belediging van een groep mensen en aanzetten tot discriminatie en haat tegen de mensen achter de Facebookpagina.

Volgens medewerkers van OM Amsterdam die zich bezighouden met de strafrechtelijke aanpak van discriminatie, zouden sommige uitlatingen op de pagina opruiend zijn dan wel aanzetten tot gewelddadig optreden tegen zowel moslims en moskeegangers als tegen moskeeën. Het OM acht de beheerder van de pagina niet strafbaar omdat de reacties op zeer korte termijn zouden zijn verwijderd. 

AD: OM onderzoekt uitlatingen op ‘PVV-Facebookpagina’

Foto: ‘Steun de PVV’-Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (71)