Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strafvermindering door onnodig gebruik camerabeelden

  •  
25-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Flickr_cameratoezicht_FreePhotoFun_300
Verdachten heftige mishandeling Oosterhout krijgen minder straf omdat justitie zonder toestemming beelden vrijgaf van reeds bij de politie bekende verdachten
Begin dit jaar mishandelden vijf jongens een man in Oosterhout. De beelden van de flinke mishandeling circuleerden al snel rond, nadat justitie ze zonder toestemming vrij gaf. De vijf verdachten van de mishandeling hebben daardoor van de rechter strafvermindering gekregen.
De rechtbank in Breda oordeelt dat de beelden van het geweld onnodig openbaar zijn gemaakt. Justitie en politie zouden zich niet hebben gehouden aan de regels voor opsporingsberichtgeving. Twee van de jongens acht de rechtbank schuldig aan het medeplegen van poging tot doodslag. De andere drie zijn schuldig bevonden aan het medeplegen van poging tot zware mishandeling.
Omroep Brabant zond de beelden destijds uit. De politie had op dat moment de verdachten al in beeld, desondanks gaf justitie de beelden zonder toestemming vrij. Justitie zegt nu een klein tikje op de vingers te hebben gehad van de rechter, maar wel te kunnen leven met de uitspraak: “Het gaat uiteindelijk om 15 uur strafvermindering en de rest van eisen is wel overgenomen”, aldus een woordvoerder. “Toen we de beelden uitzonden, hebben we op dat moment een afweging gemaakt. Er waren toen nog geen mensen opgepakt. We wilden gewoon dat die zaak zo snel mogelijk werd opgelost.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.