Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strandbezoekers laten enorme puinhoop achter, opruimen niet zonder gevaar

  •  
22-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
strand
Omroep Zeeland meldt dat Zeeuwse stranden bezaaid liggen met afval, een dag nadat de menigtes op Hemelvaartsdag verkoeling kwamen zoeken.
"In diverse berichten op Facebook is te lezen dat er begrip is voor dat er veel mensen naar het strand kwamen, maar niet voor het feit dat er zoveel afval is blijven slingeren. De lifeguards in Vlissingen roepen dan ook op om je ‘troep gewoon even in de afvalbak te gooien.’"
Het asociale gedrag ontlokt cynische commentaren.
Strandtenthouders constateerden al eerder dat bezoekers voor meer vervuiling zorgen nu de horecazaken gesloten zijn.
Het opruimen van het afval is mogelijk niet zonder risico. Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) waarschuwde vorige week dat het oprapen van strandbuil kan leiden tot besmetting met het coronavirus, meldde de VRT.
"Meer dan ooit zal zwerfvuil uit den boze zijn op de stranden. “Het risico is het grootst met afval zoals sigarettenpeuken, medisch beschermingsmateriaal (bv. mondmaskers) en plastic voorwerpen (bv. flessen, wegwerpbestek). Op die zaken kan het coronavirus aanwezig zijn. Als een kind zoiets vindt op het strand en in de mond stopt, kan het besmet raken.”"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.