260

Strauss-Kahn op vrije voeten

[Update] Huisarrest oud-IMF-topman opgeheven, maar hij mag VS nog niet verlaten ... Openbaar aanklager noemt de aanklacht van het kamermeisje niet langer overtuigend

Dominique Strauss-Kahn is door de rechter in New York op vrije voeten gezet. Zijn huisarrest is opgeheven, maar hij mag de VS niet verlaten. Hij krijgt daarom zijn paspoort niet terug. De advocaten van Strauss-Kahn zeiden na afloop dat de volgende stap volledige vrijspraak zal zijn, maar dat is nog niet zeker. De rechter zei bij zijn uitspraak dat de zaak hiermee nog niet afgedaan is. Op 8 juli komt de zaak opnieuw voor.


In de verklaringen van kamermeisje Nafissatou Diallo zitten volgens de aanklagers grote gaten. Daardoor is ook de aanklacht tegen Strauss-Kahn wegens verkrachting een stuk minder geloofwaardig. 

Dat meldde de New York Times vanochtend. Op basis van twee ‘well placed law-enforcement officials’ zegt de krant dat het kamermeisje is betrapt op een aantal leugens. Er is een opname gemaakt van een telefoongesprek dat ze op de dag van haar ontmoeting met Strauss Kahn had met een in de gevangenis verblijvende drugsdealer. Daarin besprak ze de mogelijkheid veel geld te verdienen aan haar aanklacht tegen Strauss Kahn. Ze bleek verder ongeveer 100.000 dollar op de bank te hebben en elke maand voor honderden dollars te verbellen met meerdere telefoons, terwijl ze had verklaard er slechts één te hebben. 

Vandaag moet Strauss Kahn opnieuw voor de rechter verschijnen, twee weken eerder dan gepland. Volg hier live de twitterfeed van France24 uit de rechtszaal.

Lees hier meer dat de verklaring van het kamermeisje in twijfel trekt.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (260)