36

Strauss-Khan verlaat IMF met gouden handdruk

UPDATE: DSK deed eerder een poging om de receptioniste van het hotel naar zijn kamer te lokken ... Franse topman krijgt bij zijn vertrek een half miljoen en een jaarlijks pensioen mee

Dominique Strauss-Kahn heeft volgens zijn contract recht op een gouden handdruk van een kwart miljoen dollar. Daarnaast krijgt hij ook een jaarlijks pensioen mee. Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag weten.

De Pers meldt dat de van verkrachting verdachte topman een ontslagvergoeding van 250.000 dollar (175.000 euro) krijgt. Ook krijgt DSK een jaarlijks pensioen mee zolang hij geen inkomsten uit ander werk heeft. Sommige media schatten in dat hij voor de rest van zijn leven ruim drie ton per jaar zou ontvangen.

DSK is inmiddels op borgtocht vrijgekomen. Daarvoor moest hij een miljoen dollar betalen en ook staat hij op zijn nieuwe verblijfadres onder elektronisch toezicht. Waar DSK naar toe is gegaan is nog onduidelijk.

Update 21.30

DSK was op zoek naar ‘zijn vorm van liefde’ vanaf het moment dat hij het Sofital hotel in New York binnenkwam. The Daily Beast komt vrijdag met een nieuwe onthulling over de aanranding aanklacht die tegen de Franse topman loopt. Een receptioniste van het hotel beweert dat hij na het inchecken naar haar opbelde om te vragen of ze iets op DSK’s kamer wilde komen drinken. Dat menen bronnen die inzicht hebben in de aanklachten tegen DSK. De dag na dit voorval zou DSK hebben gepoogd een 32-jarige kamermeisje te verkrachten.

De Pers: Gouden handdruk IMF voor Strauss-Kahn
cc-foto: IMF

Geef een reactie

Laatste reacties (36)