Laatste update 15:25
12

Strengere omgangsregels voor medewerkers Netflix als reactie op #metoo

Iemand langer dan vijf seconden aankijken is voortaan uit den boze voor medewerkers van de populaire streamingdienst Netflix. Het is een van de regels die het bedrijf invoert om grensoverschrijdend gedrag in de toekomst tegen te gaan. Iemand langdurig omhelzen, flirten of uit het niets om een telefoonnummer vragen is voortaan niet meer toegestaan.

Vooral de vijf seconden-regel wordt door medewerkers als eng gezien. ‘Het is gewoon belachelijk,’ lacht één van de personeelsleden op de set van de populaire serie Black Mirror. ‘Mensen lachen ermee, ze kijken elkaar aan, tellen tot 5, en kijken dan weg,’ zegt de medewerker tegen HLN.

De van seksueel ongepast gedrag beschuldigde Kevin Spacey vormde de aanleiding voor Netflix om tot de nieuwe richtlijnen te komen. De officier van justitie in het district Los Angeles bekijkt momenteel de aanklacht tegen de steracteur, die bekend is van films als American Beauty en de serie House of Cards.

Netflix laat weten dat ook het hogere personeel een cursus zal krijgen over de vraag wat wel en wat niet door de beugel kan tijdens contact met werknemers.  Tegen HLN zegt het bedrijf: “Wij willen dat elke productie waar wij aan werken, een veilige, respectvolle werkomgeving is. We zijn trots op onze training tegen seksuele intimidatie en hopen dat deze aanpak mensen de kracht zal geven om zich sneller uit te spreken over ongewenst gedrag.”

Cc-foto: Başak

Geef een reactie

Laatste reacties (12)